22 Mart 2014 Cumartesi

Blogger Kategori Ekleme Liste Yapma

   Öncelikle anlatıma başlamadan önce yapılan uğraşa ve çabaya saygı olarak yorumlarınızı bekliyorum. Eğer anlaşılmayan bir bölüm olursa da yorumlardan ulaşabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.


  -Yapacağımız ilk işlem blogger.com'a giriş yapmak.
  -Eskiden "Sayfalar" sekmesine tıklayınca 2 seçenek geliyordu. Şimdi bu kategori seçeneğini "Yerleşim" bölümüne yerleştirmişler.
  -Listeler adlı gadgetin sağ köşesindeki "Düzenle" seçeneğine tıklıyoruz













  -Aşağıda bulunan "Bağlantı Sayfasını Ekle" yazısına tıklıyoruz.









  -Önemli kısma geldik. "Sayfa Başlığı" kısmına oluşturacağınız kategorinin adını yazın.Mesela "Moda". "Web Adresi(URL)" kısmına http://blogunuzunismi.com/search/label/moda       olacak şekilde dikkatlice yazın.










  -"Bağlantıyı Kaydet" kısmına tıklayın ve bitti. Şimdi gelelim kategoriye nasıl yazdığınız yayınları oraya koyabileceğinize.
  -Deneme amaçlı yeni bir yayın oluşturun.
  -Sağda "Yayın ayarları" kısmının hemen altındaki "Etiketler" kısmına tıklayıp ...search/label/moda şeklindeki URL'nin sonundaki "moda" kelimesini aynen yazın ve "Tamamlandı" kısmına tıklayın. "Yayınla" seçeneğine tıklayarak sitenizin Listeler kısmındaki "Moda" bağlantısında deneme yayını göreceksiniz. Ve bu kadar.

  -Arkadaşlar umarım anlatabilmişimdir. Eğer yapamadığınız bir kısım olursa sormaktan çekinmeyin gün içerisinde size geri dönüş yapabilirim. Bu arada bazı arkadaşlar diyebilir. Bu tam olarak kategori değil ki. Ne yazık ki blogger kategori oluşturmak için pek fırsat sunmadı. Bizde bu kadarını yapabildik. Kendinize iyi bakın yorumlarınızı eksik etmeyin