30 Temmuz 2009 Perşembe

iwo Jima'dan Mektuplar Filmi izle (2006) Türkçe Dublaj


Iwo Jima'dan Mektuplar  (2006) Türkçe Dublaj
Yönetmen : Clint Eastwood
Senaryo : Iris Yamashita, Paul Haggis
Oyuncular : Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara, Ryo Kase, Shido Nakamura
Filmin Türü : Drama, Savaş
Orijinal Adı : Letters From Iwo Jila
Yapımcı Firma : Amblin Entertainment [us]
Yapım Yılı : 2006
Yapım Ülkesi : ABD
Orijinal Dili : İngilizce, Japonya
Filmin Süresi : 141 dakika
Dağıtıcı Firma : Warner Bros
Vizyon Tarihi : 23.02.2007
~Filmin Konusu~

Altmışbir yıl once, ABD ve Japon orduları Iwo Jima’da karşılaştılar. Onlarcayıl sonra, adanın ıssız topraklarından birkaç yüz mektup çıkarıldı. Bumektuplar, orada savaşanların ve başlarındaki sıradışı generalin yüzüve sesi oldular.

Iwo Jima’ya gönderilen Japon askerleri, büyükolasılıkla geri dönmeyeceklerini biliyorlardı. Bu askerlerin arasında;yeni doğan kızını görmekten başka bir isteği olmayan fırıncı Saigo(Kazunari Ninomiya): becerisi ve onuruyla dünyaca tanınan Olimpiyatşampiyonu binici Baron Nishi (Tsuyoshi Ihara): idealizmi henüz savaşsınavından geçmemiş eski bir askeri polis olan genç Shimizu (Ryo Kase)ve teslim olmaktansa intiharı yeğleyebilecek katı bir asker olan TeğmenIto (Shidou Nakamura) vardı. Savunmaya önderlik eden isim ise,Amerika’ya yaptığı yolculuklarla savaşın umutsuz doğasını anlamış amaaynı zamanda Pasifik’in ötesinden gelen devasa Amerikan filosunu yenmekiçin gereken stratejiyi kavramış olan Tuğgeneral Tadamichi Kuribayashi(Ken Watanabe) idi.

Saf irade ve adanın volkanik kayası dışındasavunma adına çok az şeye sahip olan General Kuribayashi’nin eşigörülmemiş taktikleri, çabuk ve kanlı bir yenilgi olarak öngörülençatışmayı, yaklaşık 40 gün süren kahramanca bir mücadeleye dönüştürdü.Iwo Jima’da neredeyse 7.000 Amerikan askeri öldürüldü; 20.000’den fazlaJapon askeri can verdi. Iwo Jima’nın kara kumlarını kanlarıylasuladılar; ama fedakarlıkları, mücadeleleri, cesaretleri vemerhametleri, evlerine yolladıkları mektuplarda yaşıyor.




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder