19 Aralık 2013 Perşembe

Ayak Kokusunu Nasıl Önleyebilirim?

aklindaki.blogspot.com
   Ayak kokusu çekinilecek bir konu değildir. Sonuç da bazı insanlarda olan ayak kokusu hastalıktan gelebilir. Peki diğer ayakları kokan insanların ne yapması gerek? Nasıl ayak kokusu geçer? Ayak kokusu neden olur? Niçin ayaklarım kokuyor? Diye düşünebilirsiniz. Bu yazımda sizlerin neler yapması gerektiğini ve nedenlerini anlatacağım.

   Öncelikle yapacağımız ilk işlerden biri akşam eve geldiğimizde, ayaklarımızı bol sabun ve su ile yıkamalıyız. Ama nasıl yıkamalıyız? Öyle sadece sabunu döküp su ile durulamalıyız. Öncelikle ayaklarınızı suya sokun ve elinizle 15 20 saniye yıkayın. Sonra sabunu döküp güzel bir şekilde ayaklarımızı 5 dakika hafif sert şekilde çitileyerek yıkamalıyız. Sonuçta üstünde toplanan ölü deriler ve kirler ancak bu şekilde çıkar.

   Ayak yıkamasında anlaştığımıza göre diğer önemli etkilere gelelim. Günlük çorap değişimi. Çoraplarımızı günlük giymeliyiz. Bazı arkadaşlar benim ayaklarım kokmuyor veya kirlenmedi bir gün daha giyerim düşüncesindedir. Bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Sonuçta 12 veya 16 saat onları giyip, ister ayakkabı içinde ister dışarıda giyip kir ve tozları alıyoruz. Günlük çorap değişimi çok önemli...

   Çorapta da anlaştığımıza göre diğer etkilere geçelim. Ayakkabı kullanımı. Öncelikle arkadaşlar ortalama her gün 12 saat bir ayakkabıyı giydiğimizi düşünürsek, bir ayakkabının ayak kokusunu %70 etkilediğini anlayabiliriz. Yapmamız gerekenler çok basit. İki tane günlük ayakkabınız olacak. Peki bu ayakkabıları nasıl kullanmalıyım? Ayakkabı kullanımı 3 gün ara ile olmalıdır. Yani 3 gün bir ayakkabıyı, diğer 3 gün diğer ayakkabıyı giymeliyiz. Bu sayede hem ayakkabılarımız hava almış olacak. Bu da ayak kokma sorununu ortadan kaldıracaktır.

   Biraz para harcayacaksınız ama bu sadeye utanç verici ayak kokusundan da kurtulmuş olacaksınız. Ve günümüzde bulunan hava alan ayakkabıları tercih etmelisiniz. Bu sayede ayaklarınızın kokması sona erecektir. Eğer bunları yaptığınız halde hala ayak kokusu varsa doktora başvurmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder