12 Aralık 2013 Perşembe

Kalori Yakma, Nasıl Zayıflarım, Ne Yesem Yarıyor, Ne Yapmalıyım?

aklindaki.blogspot.com
Evet arkadaşlar fazla kilolar herkesin bildiği gibi kadınlar ve erkekler içerisinde çok fazla yaygındır.
Türkiye'de obezite oranı gün geçtikçe artıyor. Bunun önüne geçmenin bir çok yolu var. Ama bunlar bedelli olduğundan dolayı halkımız bu konudan uzak duruyor. Günlük bir kaç hareket yaparak kilo vermekle kalmayıp, formumuzu koruyacağız ve fit kalacağız. Nasıl mı? Okumaya devam edin.


   Öncelikle başarmanız için gerekenler azim, istek ve hırsla başlar. Kafanızda bitirmeniz gerekir. Şimdi başlayalım. Ben başlıyorum ama siz kararınızı verdiyseniz başlayın.
   Sabahları kahvaltı yaparken çekinmeyin. Sonuç da bütün gün ayaktasınız ve bunlara ihtiyacınız var. Kalori vermek için yemekten kısmak yerine hareket oranınızı artırın. Şöyle başlayalım.
1-)Sabah Koşusu: Sabah kahvaltı yapmadan 15-20 dakikalık bir koşma sizi oldukça formda hissettirir.Ardından kahvaltınızı yapın ve kendinizdeki ufak değişimi fark etmeye başlayacaksınız.
2-)Öğle sporu yapmak gibisi yoktur. Unutmayın spor aç karna yapılmalıdır. Nedeni vücutta karbonhidrat ve yağ oranı en az acıktığınızdadır. Yapacağınız hareketler çok basit. Sağ elinizle sol ayağınıza, sol elinizle sağ ayağınıza dokunun. Bunu 10 defa olmak üzere 4 set yapın. Sonra 2 elinizle ayak uçlarınıza dokunup kalkın bunu da 5 defa olmak üzere 2 set yapın. Yaptınız ve hafiften terleme, yorgunluk hissi geldiyse harika! Çünkü fazla kalorilerinizden kurtulmaya başladınız. Evet yaptıktan sonra hafif bir öğle yemeği yiyin. Mesela salata olabilir.
3-)Geldik en önemli yere akşam sporu ve yemeği. Bazı bilim adamları açıklamalarında akşam sporunun sabah sporundan daha etkili ve daha sağlıklı olduğunu ortaya koymuştur. Bizimde yapmamız gereken akşam sporunu düzenli bir şekilde yapmamız. Yapmamız gerekenler mesela akşam yürüyüşü veya merdivenlerden çıkmak gibi basit şeyler olabilir. Akşam yürüyüşü 15-20 dakika sonucunda eminim en kısa sürede formunuza gireceksinizdir. Şimdi herkesin mazeretleri olacaktır mesela benim zamanım yok çalışıyorum ya da çocuklarım var yapacak zaman bulamıyorum. Tamam o konuda da size bir kaç seçenek sunacağım. Mesela akşam evden işe giderken araba ile gitmek yerine yürüyün. Eğer yol çok uzun ise eve 2-3 durak kala inip yürüyün. Hem karnınız aç hemde çalıştığınız için kaslarınız gergin yani tam spor yapılacak zaman. Akşam yemeğine gelirsek burası çok önemli. Yiyeceğiniz şeyler yağ oranı düşük yiyecekler olsun.
   Bu sadece bir günlük idi. Bunu bir hafta yaptıktan sonra bir tartılın sonra kararı siz verin
BİR KAÇ İŞİNİZE YARIYACAK ÖNERİLER: Gazlı içecekler tüketmeyin. Kalorisi çok yüksek. Akşamları tatlı yemeyin aşırı yağ var. Akşam yemeğini fazla kaçırmayın.
Dipnot: Tedavi amaçlı değildir sadece bilgi vermek amaçlıdır. Eğer spor yapamayacak rahatsızlıklarınız varsa lütfen denemeyin sadece bilgilendirmek amaçlı yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder