25 Eylül 2013 Çarşamba

Matematikte Nasıl Başarılı Olabilirim

aklindaki.blogspot.com
Öncelikle Bunu Paylaşmamn Nedeni Çoğu İnsan Matematikten Hoşlanmaz. Hoşlanmamaların Sebebine Gelince %70'lik Bir Kısım Anlamadığı İçin %30'luk Bir Kısım İlgilenmediği İçin.

Matematik Derslerinde Nasıl Başarılı Olabilirim:

1-Yapacağınız ilk iş çarpım tablosunu ezbere bilmek. Belki komik gelecek ama matematiğin ana kalbi ordan geçer. Hem hızlı işlem yapabilmek için hem de zevk alabilmek için.

2-İşlem hataları yapmamak için 4 işlemi bilmek gerek(çarpma, bölme, toplama, çıkarma)

3-Matematik sayılarla alakalı olduğu kadar dil anlatım ve edebiyatla da alakalıdır. Nasıl mı? Soruyu anlamadan nasıl çözmeyi planlıyorsunuz ya da matematik kavramlarını konuşurken anlamadığınız bir konu hakkında hiç bir fikriniz olamaz, saçmalarsınız.

4-Evet belki de en önemli sayılacak kural. İyi bir dinleyici olabilmek ve derslere katılabilmek. Ders derste anlaşılır. Evde çalışmakla kıyaslanamaz bile.

Bunları yapmak çok mu zor. Ya da çok mu kolay bilemiyeceğim ama başarmak istiyorsanız uygulamanız gerek. Belki aklınızda takılan şeyler olabilir. Mesela arkadaşlarım soruyu benden çok hızlı çözüyor ya da kalem oynatmadan çözüyor. Bunun 2 nedeni olabilir.

1-Sürekli matematikle içli dışlı olanlar artık ezberlemeye başlar soruları, cevapları bu da kısa zamanda çözmeye yardımcı olur

2-Soruları çözmeye yatkın olan kişiler zeki diyebiliriz bir tarafa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder