23 Eylül 2013 Pazartesi

Plastik Cerrahi Nedir Kısa Bilgi

aklindaki.blogpsot.com
   Doğuştan, bir yaralanma sonucu ya da hastalık sonucu oluşan biçim bozukluklarının ve çirkinliklerin düzeltilmesiyle uğraşan cerrahide uygulanan ameliyatların örnekleri arasında bozuk biçimli kulakların düzeltilmesi, burun ya da çenelerin düzeltilmesi, tavşan dudağı ya da yarık damağın yeniden onarılması, meme alma ameliyatından (mastektomi) sonra göğsün yeniden yapılandırılması, yanıklardan sonra uygulanan onarım ameliyatı, doğum lekelerinin düzeltilmesi; bedenin normal görünümünü vermek için eksik olan bir bölümün, sözgelimi eksik olan bir göğüs kasının takılması vb. sayılabilir.

   Plastik cerrahinin, "estetik (ya da kozmetik) cerrahi" adı verilen bir başka alanı da, bir kimsenin yüzündeki ya da bedeninin herhangi bir yerindeki kendisini rahatsız eden normal bir özelliğini düzeltmeyi konu alır. Kapsamına, yüzde yaşa bağlı deri kırışıklıklarının ve sarkıklarının azaltılması da girer. Başlangıçta yalnızca zengin ve ünlü kişilerin başvurdukları bir dalken, günümüzde bütün toplum katları arasında yaygınlaşmaktadır.

   Estetik cerrahide en yaygın ameliyatların başlıcaları şunlardır: Burnun yeniden biçimlendirilmesi (rinoplasti); kepçe kulakların düzeltilmesi (otoplasti), gözlerin çevresindeki sarkık derilerin alınması (blefaroplasti); yaygın olarak "yüzü gerdirmek" adı verilen, yüz derisinin gerilmesi ve yüzdeki kırışıklıkların düzeltilmesi; basık ya da sivri çenelerin yeniden yapılandırılması; göğüslerin(memelerin) irileştirilmesi; özellikle karın ve kalçalardaki (çok iri bir çenedeki yağ hücrelerinin çıkarılması (linoplasti); saç aktarımı. Kimyasal olarak derinin soyulması yöntemi, ince kırışıklıkları ve küçük deri lekelerini yok eder; çıban izlerini yok etmek içinse, deriyi sıyırma işlemi uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder