25 Eylül 2013 Çarşamba

Matematikte Nasıl Başarılı Olabilirim

aklindaki.blogspot.com
Öncelikle Bunu Paylaşmamn Nedeni Çoğu İnsan Matematikten Hoşlanmaz. Hoşlanmamaların Sebebine Gelince %70'lik Bir Kısım Anlamadığı İçin %30'luk Bir Kısım İlgilenmediği İçin.

Matematik Derslerinde Nasıl Başarılı Olabilirim:

1-Yapacağınız ilk iş çarpım tablosunu ezbere bilmek. Belki komik gelecek ama matematiğin ana kalbi ordan geçer. Hem hızlı işlem yapabilmek için hem de zevk alabilmek için.

2-İşlem hataları yapmamak için 4 işlemi bilmek gerek(çarpma, bölme, toplama, çıkarma)

3-Matematik sayılarla alakalı olduğu kadar dil anlatım ve edebiyatla da alakalıdır. Nasıl mı? Soruyu anlamadan nasıl çözmeyi planlıyorsunuz ya da matematik kavramlarını konuşurken anlamadığınız bir konu hakkında hiç bir fikriniz olamaz, saçmalarsınız.

4-Evet belki de en önemli sayılacak kural. İyi bir dinleyici olabilmek ve derslere katılabilmek. Ders derste anlaşılır. Evde çalışmakla kıyaslanamaz bile.

Bunları yapmak çok mu zor. Ya da çok mu kolay bilemiyeceğim ama başarmak istiyorsanız uygulamanız gerek. Belki aklınızda takılan şeyler olabilir. Mesela arkadaşlarım soruyu benden çok hızlı çözüyor ya da kalem oynatmadan çözüyor. Bunun 2 nedeni olabilir.

1-Sürekli matematikle içli dışlı olanlar artık ezberlemeye başlar soruları, cevapları bu da kısa zamanda çözmeye yardımcı olur

2-Soruları çözmeye yatkın olan kişiler zeki diyebiliriz bir tarafa.

Çayın Tarihi, Çayı Demlemedeki Püf Noktaları

aklindaki.blogspot.com
   Çaygiller ailesinden yapraklarını dökmeyen bitki cinsi. Özellikle Hindistan, Güneydoğu Asya ve Uzakdoğu'da binlerce yıldan bu yana yetiştirilen çay cinsi üyelerinin çiçekleri beyaz ya da sarımsı, hafifçe kokuludur. Yaprakları kurutulup kaynatıldıktan sonra suyu içilir. Ticari çay, dış görünüşleri çok farklı olan Hint  çayağacı ile Çin çayağacının melezleştirilmesinden üretilir. Yeni çıkan Sürgünlerin en ucundaki yaprakları toplandığında en yüksek nitelikli çay elde edilir ve her sürgünden en çok dört yaprak alınabilir. Toplama, 7-14 gün arasında elle yapılır.

   Ülkemizde ilk olarak ekimine 1892'de başlanan, olumlu bir sonuç elde edilemeyince bir süre ara verilen, 1924'de yapılan yeni bir ekimden sonra 1935 yılına kadar çeşitli araştırmalar yürütülen çay, 1951'den sonra Rize ili için önemli bir gelir kaynağına dönüşmüş. Rize'den sonra Trabzon, Giresun, Ordu'da da ekilmeye başlanmış ve bahçeler batıda Ordu'dan, doğuda Sap köyüne kadar uzanmıştır. 1991'de 900 000 hektara yakın bir alandan 432 440 ton çay yaprağı elde edilmiş ve bundan 134 448 ton kuruçay üretilmiştir.

   Bilim adamları çay ile ilgili yaptığı deneyler sonucunda çayın isteğe göre değil de gerekli olan ihtiyaca göre demlenilmesinin daha yararlı olacağını düşünmüş. Mesela Uyku problemi çeken bir insan sabahları açık çay içerek uykusunu kaçırabilir. Diğer demleme şekilleri aşağıda verilmiştir.

1 Dakika Demlenmiş Çay Uykunuzu Kaçırır
1-3 Dakika Arası Demlenmiş Çay Sindirim Sistemine Yardımcı Olur
7 Dakika Ve Üzeri Demlenmiş Çay Keyif Verir.

23 Eylül 2013 Pazartesi

Dişleri 2 dk İçinde Beyazlatma

Evet arkadaşlar benimde merak ettiğim bir konu. Bunun araştırmasını yapıp elde ettiğim sonucu açıklıyorum.

aklindaki.blogspot.com
Cevizin tam olgun olmadan yeşil kısmı.
Resimde gördüğümüz yeşil kısımlar dişlerimizi anında mükemmel bir beyazlatma gücüne sahip. Nasıl mı ? Arkadaşlar cevizin yeşil kısmını küçük parmağımızın ucu kadar kesiyoruz. Sonra dişimizi fırçalar gibi sürüyoruz. Yalnız dudaklarınıza gelmesin çünkü kıpkırmızı yapar. Bunu erkekler için dedim. Dişinize ortalama 1-2 dakika sürdükten sonra ağzınızı yıkayın aynaya bakın ve dişlerinizin bembeyaz halde göreceksiniz. Bu yöntem diş macunlarında uygulanmamış bu zamana kadar belli ki araştırılmamış. Ben bunu ilk duyduğumda inanmadım ama denedim sonucu görünce dilimi yutucaktım. Diş mineleriniz sarı olsa bile dişleriniz bembeyaz bir görünüş içinde olacaktır. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Derslerimde Nasıl Başarılı Olabilirim?

aklindaki.blogspot.com
Neden mi derslerimizde başarılı değiliz. Başarılı olanlar bizden çok mu zeki ya da üstün zekalara mı sahip. Sizde başarmayı istiyorsanız azim ve istek gereklidir. Eğer buna karar verdiyseniz aşağıdaki adımları uygulayarak kendimizi ailemizi gururlandırabiliriz. En önemlisi de geleceğimizi güvence altına almış oluruz.




1-Dersleri İyi Dinlemek Ve Konsantrasyonu

Dersleri iyi dinlemek öğrencilerin en büyük avantajıdır. Çünkü evde çalışma ile dersi dersinde dinleme kıyaslanamaz bile. Bunun için yapmanız gereken derslerde hiçbir şeyle ilgilenmeden öğretmeninizi can kulağı ile dinlemektir. En önemli kural budur. Çünkü insan beyninin kavramı yeteneği 5 yöndedir. Bunlardan en önemli olanı da iyi bir dinleyici olmaktır.

2-Sorumlu Bir Öğrenci Olmak

Öğretmeninize karşı kendinize karşı bir sorumluluk hissetmek. Yani yapılması gereken her şeyi zamanında yapmak inanın 1. kural kadar önemlidir. Sorumluluk sayesinde derse gerekli materyeleleri ev ödevleri yaparak dersleri dinleme seviyesini 2'ye katlıyabilirsiniz. Bu şu demek oluyor. Öğretmeniniz dün anlattığı konuyla ilgili verdiği ödevi yaptıysanız ertesi gün sınıfa geldiğinizde kendinizi derse hazır ve heyecan içinde bulacaksınız. Bu sayede hem dersi dinleme isteğiniz 2'ye katlanacak hemde dün anlatılan konuyu unutmamış bir biçimde derse gireceksiniz. Bu da ders içerisinde sizi avantajlı kılacak.

3-Gerekli Çalışmayı Göstermek

Anlayacağınız üzere ders çalışmanızı öneririm. Ama illa günde 2 saat 3 saat çalışın demiyorum. Çünkü yanlış bir yöntemdir. Bazı arkadaşlarınızdan duyarsınız ben 3 saat çalıştım her gün çalışıyorum şöyle yapıyorum böyle yapıyorum ama gel gelelim ki notlarına baktığımızda pek iç açıcı bir manzara görünmüyor. Önemli olan burda ne kadar çalıştığınız değil, çalışırken ne kadar anladığınızdır. Yani 3 saat anlamadan çalışacağınıza 30 dakika anlayıp çalışmak daha etkilidir. Çalışma şekline gelince öğretmenlerin sık sık dediği işlediğimiz konu ile ilgili test çözün cümlesini demiyeceğim size. Çünkü herkes test çözmekten pek hoşnut olmuyor. Ama işlediğiniz konuyu akşam gelip tekrar ederseniz emin olun onu unutmayacaksınız.

4-Hafta Sonu Tekrarı

Arkadaşlar burada yapıcağınız husus şudur. Hafta sonu olunca 5 gün işlediğiniz dersleri bir 15 dakikalık gözden geçirmek bu ortalama 2 saatinizi alır ama bunu 1 güne yüklemek yanlış bir şeydir. 8 dersiniz varsa bunu 2 ye bölerek günlere ayırabilirsiniz. İnanın bunun da size önemli katkıları olacaktır. Çünkü tekrarlar sonucundan beyin bunları net bir şekilde kavrıyacaktır.

Umarım Herkesin Anlayacağı Bir Şekilde Anlatabilmişimdir. Unutmayın zeki olan değil daimi çalışan kazanır.

Plastik Cerrahi Nedir Kısa Bilgi

aklindaki.blogpsot.com
   Doğuştan, bir yaralanma sonucu ya da hastalık sonucu oluşan biçim bozukluklarının ve çirkinliklerin düzeltilmesiyle uğraşan cerrahide uygulanan ameliyatların örnekleri arasında bozuk biçimli kulakların düzeltilmesi, burun ya da çenelerin düzeltilmesi, tavşan dudağı ya da yarık damağın yeniden onarılması, meme alma ameliyatından (mastektomi) sonra göğsün yeniden yapılandırılması, yanıklardan sonra uygulanan onarım ameliyatı, doğum lekelerinin düzeltilmesi; bedenin normal görünümünü vermek için eksik olan bir bölümün, sözgelimi eksik olan bir göğüs kasının takılması vb. sayılabilir.

   Plastik cerrahinin, "estetik (ya da kozmetik) cerrahi" adı verilen bir başka alanı da, bir kimsenin yüzündeki ya da bedeninin herhangi bir yerindeki kendisini rahatsız eden normal bir özelliğini düzeltmeyi konu alır. Kapsamına, yüzde yaşa bağlı deri kırışıklıklarının ve sarkıklarının azaltılması da girer. Başlangıçta yalnızca zengin ve ünlü kişilerin başvurdukları bir dalken, günümüzde bütün toplum katları arasında yaygınlaşmaktadır.

   Estetik cerrahide en yaygın ameliyatların başlıcaları şunlardır: Burnun yeniden biçimlendirilmesi (rinoplasti); kepçe kulakların düzeltilmesi (otoplasti), gözlerin çevresindeki sarkık derilerin alınması (blefaroplasti); yaygın olarak "yüzü gerdirmek" adı verilen, yüz derisinin gerilmesi ve yüzdeki kırışıklıkların düzeltilmesi; basık ya da sivri çenelerin yeniden yapılandırılması; göğüslerin(memelerin) irileştirilmesi; özellikle karın ve kalçalardaki (çok iri bir çenedeki yağ hücrelerinin çıkarılması (linoplasti); saç aktarımı. Kimyasal olarak derinin soyulması yöntemi, ince kırışıklıkları ve küçük deri lekelerini yok eder; çıban izlerini yok etmek içinse, deriyi sıyırma işlemi uygulanır.