16 Eylül 2014 Salı

Google Spam Içeren Ünlü Haber Sitelerini Yasakladı

Google, aralarında Hürriyet, Milliyet, Habertürk, Mynet, Radikal ve CNNTürk‘ün de bulunduğu bir çok haber sitesini, gereksiz ya da spam sayılabilecek içerikleri nedeniyle arama sonuçlarından çıkardı.

Google Spam İçeren Ünlü Haber Sitelerini Yasakladı
Google Spam Içeren Ünlü Haber Sitelerini Yasakladı
Hürriyet, Milliyet,Mynet, Habertürk, CNN Türk, Radikal, Akşam, Star, Bugün gibi Türkiye haber hitinin %75’inden fazlasını çeken siteler Google’dan spam sebebi ile çıkarıldı.Yasak yiyen siteler sadece indexte görünüyor. Yani sitenin tam alan adı Google’da arandığında ancak ulaşabiliyor. Google’un ‘yasaklaması’ bu sitelere içeriklerini düzeltmeleri için uyarı niteliğinde.
Takipçi çekmek için hemen izle, canlı izle, maç hangi kanalda, izle, HD izle, Recep İvedik izle vs. gibi, bir yazıda ayni kelimeyi 20-30 kez kullanarak spam çalışmalar yapan haber siteleri bir süre arama sonuçlarında yer alamayacak.
Google News’ta spam yapan haber sitelerine karşı geçen ay imza kampanyası başlatılmıştı.

Özellikle senelerdir “yıkılmaz kale” olarak bilinen ve “haber” aramasında 1.sıradaki yerini hemen hemen hiç kaptırmayan hurriyet.com.tr’nin sıralamadan çıkartılması şok edici bir gelişme olarak nitelenebilir. huriyet.com.tr ve milliyet.com.tr Avrupa’nın en çok ziyaret edilen 5 sitesi arasında yer alıyor.
Radikal’ın yaptığı spam örneği:
Radikal’ın yaptığı spam örneği
Radikal’ın yaptığı spam örneği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder